[...] Gdy celem jest budowa masy mięśniowej, to dodać należy do niego około 400 kcal. Następnie podzielić otrzymany wynik na makroskładniki: 2 g/kg masy ciała białka, 1-1,5 g tłuszczów i reszta kcal pochodząca z węglowodanów. W Twoim przypadku, gdy spożywasz sporo kcal i dużo węglowodanów. Warto zwracać uwagę na to, aby w diecie [...]
[...] pod warunkiem, że będą dobrze ułożone i co istotne, przestrzegane. Twoja dieta nie wygląda dobrze już na poziomie makroskładników. Założyłeś sobie zbyt wysoką podaż białka. Ważąc 110 kg, nie potrzebujesz więcej niż 2 g/kg masy ciała tego składnika odżywczego. Przy wysokim poziomie tkanki tłuszczowej możesz nawet obliczyć jego wartość na [...]
[...] da daną wartość energii przyswojoną przez organizm. Każdy ze spożywanych przez nas składników odżywczych zawiera w sobie określoną ilość kalorii. Wyróżnić możemy: 1 g białka = 4 kcal, 1 g węglowodanów = 4 kcal, 1 g tłuszczów = 9 kcal. Jak widać, tłuszcze zawierają ponad dwa razy tyle energii jak białka i węglowodany. Warto o tym pamiętać w [...]
[...] to spokojnie zacznij od dodania 200-400kcal. Tak żeby nie przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] to spokojnie zacznij od dodania 200-400kcal. Tak żeby nie przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one [...]
[...] - brak ochoty na posiłek. W takiej sytuacji wręcz idealnie sprawdza się suplementacja odżywkami węglowodanowo-białkowymi, tzw. gainerami. Produkty te cechują się zawartością białka od 10 do 30 g, a nawet 50 g w przypadku tzw. bulków. Idealnie sprawdzają się one u osób z szybkim metabolizmem, które nie są w stanie dostarczyć odpowiedniej ilości [...]
Dziennik żywieniowy zrobie za pare dni, ale chciałbym zadać pytanie. Przy mojej masie musze przyjąć ok. 188g białka 94g tłuszczów i reszta to węgle. Czy jeżeli nie będę w stanie przyjąć takiej dawki białka moge wspomóc się odżywką białkową? Czy jest to aż tak ważne? Czy robiąc redukcje tłuszczu później będę robił mase? Pytania troche może i [...]
[...] po osiągnięciu temperatury włożyć masę ciasta, na około 25-30 minut, w formie z papierem do pieczenia. Można kombinować i dodać trochę rodzynek. Ja osobiście daje około 40 g białka kokosowego: https://www.sfd.pl/sklep/SFD_Wpc_protein_plus-opis3653.html i wtedy daje jedno jajko więcej żeby masa nie była za sucha. Inne smaki odżywek białkowych [...]
Cześć! Zanim przejdziemy do suplementów warto omówić temat jedzenia, bo to powinno być podstawą gdy mówimy o budowaniu masy mięśniowej. Warto rozpocząć od sprawdzenia ile kalorii powinnieneś spożywać aby zwiększać swoją masę mięśniową. Zachęcam do spojrzenia na poniższy artykuł: Z suplementów zerknąłbym jeszcze na kreatynę, jest to suplement, [...]
Wogole ten post to jest jedna wielka pomylka po***** mi jakies gowna ... kupuje bialko ukladam dobra, zdrowa diete i chudne, robie mase, rzezbie sie .... bezsensu jest ta dyskusja ... ja sie na HL pare lat temu zawiodlem ... dla mnie dno...dopiero jak trafilem na forum dowiedzialem sie sporo HL kupuje tyle ludzi z powodu ich niewiedzy na ten [...]
[...] też polecą, a jak budujesz masę mięśniową na zbyt dużej kaloryce to się po prostu zalejesz tłuszczem. Zbyt gwałtowne redukowanie i masowanie nie jest wskazane. Co do ilości białka to każdy podchodzi indywidualnie, osobiście mam rozrzut od 2g do ponad 3g w zależności od okresu treningowego w jakim się znajduje. Ale nie można bazować tylko na [...]
[...] tygodniu, który podtrzymał masę i siłę mięśniową w znacznym stopniu (nawet zwiekszyłem wyniki siłowe). Tutaj najważniejsza będzie micha, jak to przy redukcji. Piszesz o diecie pudełkowej, tak więc na pewno jest ona niewystarczająca, na 100% jest chociażby za mało białka. Kalorii też na pierwszy rzut oka na taka masę ciała jest znacznie za mało.
[...] osiągamy. A nie jest czasem tak że podczas wysiłku najpierw wykorzystywane są węglowodany później coś innego i tak dalej aż do tkanki tłuszczowej. Miałem na myśli ogólnie o spalaniu tłuszczu, deficyt kaloryczny i wsparcie treningu, tłuszcz schodzi, bez zagłębiania się w szczegóły, węgle, cukry, białka itd. to już nieco szerze spojrzenia na temat
Cześć! W Twoim systemie odżywiania nie ma nic złego, to tak zwany jem/niejem, IF (intermittent fasting) lub po prostu przerywany post. Kwestia nad jaką musisz zapanować to ilość spożywanych kalorii. Nie ma znaczenia, czy jesz zdrowo czy nie, jeżeli spożywasz za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania, to będziesz tyć. Zmieniony przez - [...]
[...] efekty ;-) nie spoczywam na laurach tylko lecę dalej dzisiejsza dieta /SFD/2016/10/10/b0a7f86c2f0542e2bd9a05e0f1e434ed.jpg Co do dzisiejszej michy : Trzymaj się raczej białka w granicy 190-200g (białko liczymy na beztłuszczową masę ciała na redukcji) Sądzę, że ten przedział będzie ok, czyli izolat możesz albo wywalić, albo zmniejszyć ilość. [...]
[...] Następnie dodać do niego około 400 kcal. Całość podzielić na makroskładniki: 1,6-2 g/kg masy ciała białka, 1,1-3 g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Następnie dobieram ilość posiłków, która nam pasuje i układamy posiłki składające się z następujących ich źródeł: - [...]
Oczywiście że warto podczas redukcji włączyć spalacz tkanki tłuszczowej, gdyż przyspiesza on tempo przemiany materii, dodaje energii, kiedy to kalorii w diecie jest już mniej. Większość spalaczy wpływa także na tłumienie łaknienia, dzięki czemu łatwiej wytrwać w rygorze diety. Ja każdą swoją redukcję wagi zaczynam od Redox Extreme. Ponieważ [...]
[...] tych 2500kcal zacząć. Rozsądnie ;-) Lekko się podetnie i na pewno na przyszłość, jak przyjdzie budować masę, to będzie lepszej jakości. Wyjdź z tych 2500 z makro : 130g-150 białka (by coś tego mięcha/ ryby na talerzu było) , około 80g tłuszczy i reszta węglowodany. Po 2 tygodniach już zaobserwujesz pierwsze zmiany i zobaczymy jak działa na [...]
[...] należy dodać do niego około 400 kcal. Po to, aby bilans był dodatni. Następnie należy podzielić otrzymany wynik na zalecane ilości makroskładników. Są to: 2 g/kg masy ciała białka, 1-1,3 g tłuszczów i reszta pochodząca z węglowodanów. Z jakich źródeł w takim razie dostarczać wyliczone ilości? Bez wątpienia z najlepszych. Oto one: 1. Białko: [...]
[...] ogóle. Poza tym tłuszcze w diecie podnieść możesz do 1,5, a nawet 2 g/kg masy ciała. W ten sposób łatwo dostarczysz sporo energii (tłuszcze to 9 kcal, węglowodany 4 kcal, a białka 4 kcal) w łatwy sposób. Wynika to z tego, że źródła tłuszczów są małe objętościowo. Polecam poczytać o zalecanych źródłach tłuszczów diecie: [...]